Bas on Tech

Leer jouw 3D model ontwerpen

met 12 Blender video tutorials


Mijn naam is Bas van Dijk. In korte video tutorials neem ik je mee in de wereld van Blender. Elke les duurt zo'n 10 minuten en is opbouwend waardoor je stap voor stap verder komt. Je begint met een simpel huis en werkt zo door naar animeren, materialen maken en meer.

Ik vind het belangrijk dat Bas on Tech door iedereen kosteloos gebruikt kan worden.

Help mij de toekomst van Bas on Tech te verzekeren. Je donatie zal o.a. worden gebruikt voor hosting, video's en onderhoud.

Alvast bedankt!

iDEAL en Bancontact vind je onder het "Direct Debit" tabblad in de 4e stap.

Blender software


Blender is een gratis 3D modelleer tool. Naast modelleren kun je 3D of 2D animaties maken, VFX zoals camera en motion tracking, video bewerken, sculpten, en nog veel meer. Op de officiële website van Blender vind je alle informatie over de mogelijkheden van dit programma.

Blender is beschikbaar voor Windows, Linux en MacOS en is te downloaden op de website van Blender. Na installatie kun je beginnen met de eerste les.

Blender tutorials voor beginners


Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino, Blender, Fusion 360 en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

In 2003 ontdekte ik Blender, een Nederlands open source 3D modelleer programma. De bediening was ingewikkeld en lastig te begrijpen. Na veel proberen kreeg ik mijn eerste render voor elkaar: een software box.

2005 was het jaar waarin ik mijn eigen Blender boek schreef: Blender Course. Dit was een 100 pagina tellend gratis PDF e-book waarmee iedereen Blender kon leren. Dit boek was geschreven voor Blender 2.37

Nu, jaren later, ziet Blender er compleet anders uit en is dit e-book erg verouderd. Voor mij de reden om te beginnen met het opnemen van een Bas on Tech videoserie over Blender 3D.

Met Bas on Tech wil ik mijn technische kennis delen zodat jong en oud makkelijk met techniek kan beginnen. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de ontwerpbestanden.